2 Wetenschappelijke onderzoeken

Geef mij de tijd…

De ontwikkeling van een handleiding voor het dagelijkse gebruik van de TCM-klok

Deze 3 dames hebben een half jaar keihard gewerkt, om een gebruiksvriendelijke handleiding te schrijven voor de TCM-I  voor hun opleiding ergotherapie.

Rapport TCM-klok van Melissa van Alff, Lisa Linssen & Dominique van Manen

Rapport van Melissa van Alff, Lisa Linssen & Dominique van Manen

ZUYD HOGESCHOOL – OPLEIDING ERGOTHERAPIE

Download: De ontwikkeling van een Rapport Handleiding voor het dagelijkse gebruik van de TCM-klok


2e Scriptie: beïnvloeding van tijdoriëntatie, timemanagement en gedragsproblemen

Onder begeleiding van Prof. dr. X. M. H. Moonen heeft Fiona Albers-Hoeving haar scriptie over “De beïnvloeding van tijdsoriëntatie, timemanagement en gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking met behulp van een TCM-klok” beschikbaar gesteld.

Door middel van casestudies is onderzocht of TPA significant toeneemt bij mensen met een verstandelijke beperking en of hun positief gedrag toeneemt en probleemgedrag afneemt door een interventie met een TCM-klok.

De TCM-klok is ontworpen voor mensen die geen besef van tijd hebben en hierdoor bijvoorbeeld een verstoord dag- en nachtritme hebben. In het onderzoek hebben vijf personen woonachtig in een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking te weten de VG instellingen ’s Heerenloo en Philadelphia gedurende drie maanden gewerkt met de TCM-klok. Zij werden hierbij begeleid door hun persoonlijk begeleider.

Download de Scriptie beïnvloeding van tijdoriëntatie, timemanagement en gedragsproblemen

Deel dit: