TCM-I introductie

TCM-I

De TCM-I laat zien hoe de tijd voorbijgaat via een 24-uursindeling met cijfers, gekleurde ledlampjes en pictogrammen. Drie witte lampjes die aangeven wanneer de ochtend, middag en avond begint, blijven steeds branden. Binnen 10 sec. kunt u de witte ochtend en avondtijd lampjes veranderen met gebruik van een laptop of pc met de door ons bijgeleverde software.

Voor wie.

In de wetenschappelijke onderzoeken op deze website wordt aangegeven wie de doelgroepen zijn  voor een TCM-I.

Mensen met autisme ,alzheimer, dementie, vergeetachtigheid, wel/niet aangeboren hersenafwijkingen, craniosynostose.

Moeilijk lerende kinderen, zmlk scholen.

Winst.

Na een korte periode komt er verandering bij de client en komen er dagdelen voor, waarbij geen actieve hulp nodig meer is.

En dat betekent tijdswinst voor de vaste begeleiders ,mantelzorgers en wijkverpleging.

 

Gekleurde lampjes

De lampjes voor de verschillende dagdelen hebben ook een eigen kleur: groen voor de ochtend, rood voor de middag en blauw voor de avond en nacht. Op de vaste tijdsinstellingen voor opstaan, de middag en de nacht gaat het bijbehorende vaste lampje aan en uit. Na een uur stopt het knipperen en gaat er tussen deze lampjes bij elk volgend uur een extra lampje branden. Zo kun je het verloop van de tijd volgen. ’s Nachts wordt de lichtsterkte automatisch gedempt en het middaglampje uitgeschakeld, zodat de klok zo min mogelijk prikkels geeft. De dagdelen van de week zijn in gestandaardiseerde kleuren te zien.

Gekleurde draaischijf

In het midden van de klok zit een ronde schijf die bestaat uit drie onafhankelijk van elkaar te verdraaien delen in dezelfde kleuren als de lampjes. Deze schijf geeft een extra indicatie van de dagdelen. De onafhankelijke delen kun je verdraaien om de drie tijdvakken groter of kleiner te maken. Standaard komen de schijven overeen met de vaste tijdsinstellingen voor opstaan en naar bed gaan.

Pictogrammagneetjes

De TCM-I werkt niet alleen met ledlampjes en kleuren, maar ook met magnetische beeld- en/of tastpictogrammen. Deze kun je plaatsen op de klok bij elk gewenst tijdstip. Standaard wordt de klok geleverd met een pictogram voor opstaan, slapen, ontbijt/lunch, avondeten en bezoek. Maar je kunt ook pictogrammen op maat (laten) maken.

de TCM klok is maatwerk instelbaar

 

Deel dit: