Het ontstaan

Het idee voor de TCM letterlijk vanuit de praktijk ontstaan. Uitvinder en geestelijk vader Theo Pool uit Badhoevedorp vertelt het boeiende verhaal van het ontstaan van de TCM:

“Al tijdenlang werd ik ‘s nachts meerdere malen gewekt door mijn verstandelijk gehandicapte zoon. Hij is geboren met cranio-synostose en heeft een psychomotore retardatie. Omdat hij geen besef van tijd en dagindeling heeft, stond hij op de raarste tijden aan mijn bed met de vraag of het al ochtend was. Omdat zijn, maar zeker ook mijn nachtrust hier behoorlijk onder te lijden had, ben ik onder andere op internet gaan zoeken naar mogelijke oplossingen. Alles dat ik vond was analoge en digitale klokken, dus ben ik zelf gaan nadenken over een hulpmiddel. Het moest iets nieuws zijn, want klok lezen kan hij helemaal niet.

Na meer dan een jaar ontwikkelen met 2 elektronica specialisten, aanpassen en testen was het grote moment daar. De TCM plaatste ik op mijn zoon’s slaapkamer en het wachten na een uitgebreide instructie, kon beginnen. Na enkele dagen stond hij ‘s nachts niet meer naast mijn bed.
Hij heeft in de praktijk ontdekt hoe lang het ‘s nachts duurt voordat het volgende lampje gaat branden (hoe lang een uur duurt). Hij denkt niet ‘over twee uur’, maar ‘over 2 rode lampjes’…
Het besef dat er nog zoveel lampjes volgen voordat het ochtend lampje gaat pulseren , stimuleert hem om ‘dan maar te gaan slapen’.

En dat is niet alles. De TCM is een ‘maatje’ van hem geworden. Natuurlijk vindt hij de lampjes en kleurtjes leuk, maar belangrijker nog, het geeft hem structuur en daarmee rust. Hij snapt nu inmiddels zelfs ook wat ochtend en middag is door de groene en rode lampjes en ook het moment dat het twaalf uur is door het pulserende lampje. Vervolgens heb ik wat onderzoek gedaan en me laten informeren door o.a. diverse patiëntenverenigingen, aanbevelingen van artsen en behandelaars meegenomen.”

Indien u hierover vragen mocht hebben kunt u contact met ons opnemen tijdens kantoortijd op telefoonnummer 020 – 659 49 41 of via de mail tcmklok@ziggo.nl.

Theo Pool en zijn zoon Michael Pool

Michael Pool
Michael Pool
Theo Pool
Theo Pool
Deel dit: