Het product

De TCM is een instrument voor de tijd; een groei instrument voor mensen die ondanks hun beperking de tijd willen leren herkennen. Het biedt mensen die geen besef van tijd (meer) hebben en geen tijd (meer) kunnen lezen, overzicht en structuur in het verloop van de dag en nacht.

Innovatie, menslievende zorg, investeren op de langdurige zorgrelatie en een brug slaan tussen theorie en praktijk op het gebied van tijd, dat is TCM klok.

De 24-uurs dagindeling, die werkt met LED lampjes, is speciaal ontworpen voor verstandelijk beperkte mensen van alle leeftijden.

Voor mensen die hersen en gedrag stoornissen  hebben, zoals autisme, alzheimer en dementie bied de TCM een uitkomst.

Uw kind of cliënt krijgt na een bepaalde tijd steeds meer besef van vaste gebeurtenissen, krijgt meer rust, gedrag veranderd, herkent bepaalde momenten op de dag en blijkt daardoor zelfs de hele nacht door te kunnen slapen!

Belangrijke momenten gedurende de dag (denk aan ontbijt, aankleden, spelen etc.) worden weergegeven d.m.v. led iconen, in combinatie met zelf aan te brengen verplaatsbare magnetische pictogrammen.

De kleuren van de dagen zijn de standaard gebruikte kleurencombinaties voor Nederland. De TCM is naar wens in te stellen (zie maatwerk) en is letterlijk vanuit de praktijk ontstaan.

De TCM klok stelt automatisch zomer en wintertijd in.


Deel dit: